Κατά 1,1% αυξήθηκε στο β' τρίμηνο το αμερικανικό ΑΕΠ

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2002 15:32
UPD:15:46

Πολύ μικρότερη από τις προβλέψεις των οικονομολόγων ήταν η αύξηση του αμερικανικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες -ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας- παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε στο χρονικό διάστημα Απριλίου - Ιουνίου κατά 1,1% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 2,3% που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για το βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης που έχει καταγραφεί από το τρίτο τρίμηνο του περυσινού έτους.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στο πρώτο τρίμηνο του 2002 το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 5%, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως του 6,1%.

Σημειώνεται ότι οι καταναλωτικές δαπάνες στο δεύτερο τρίμηνο του 2002 αυξήθηκαν κατά 1,9% σε ετήσια βάση. Η αύξηση αυτή είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί από το τρίτο τρίμηνο του 2001. Στο πρώτο τρίμηνο του 2002, οι εν λόγω δαπάνες είχαν αυξηθεί κατά 3,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα