Με απώλειες άνοιξαν οι δείκτες στη Wall Street

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2002 16:34

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά τις ανησυχίες που προκάλεσε η ανακοίνωση για το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2002.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε στο χρονικό διάστημα Απριλίου - Ιουνίου κατά 1,1% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 2,3% που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για το βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης που έχει καταγραφεί από το τρίτο τρίμηνο του περυσινού έτους.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στο πρώτο τρίμηνο του 2002 το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 5%, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως του 6,1%.

Σημειώνεται ότι οι καταναλωτικές δαπάνες στο δεύτερο τρίμηνο του 2002 αυξήθηκαν κατά 1,9% σε ετήσια βάση. Η αύξηση αυτή είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί από το τρίτο τρίμηνο του 2001. Στο πρώτο τρίμηνο του 2002, οι εν λόγω δαπάνες είχαν αυξηθεί κατά 3,1%.

Περίπου πέντε λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 8.646 μονάδες μειωμένος κατά 0,39% και ο Nasdaq στις 1.330 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 1,05%.

Οι ισχυρότερες πιέσεις ασκούνται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών μετά την είδηση ότι η Verizon Communications αναθεώρησε προς τα κάτω την αρχική της εκτίμηση σε ό,τι αφορά τα κέρδη της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα