132,42 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2002 16:59

Την απόφαση για τη χρηματοδότηση 592 μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων προυπολογισμού 132.422.610 ευρώ (45,123 δισ. δρχ.) προκειμένου να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους, υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέξανδρος Καλαφάτης.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Ολοκληρωμένων Επιχειρηματικών Σχεδίων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων» που ανήκει στο ΥΠ.ΑΝ και συγχρηματοδοτείται από το Γ' ΚΠΣ, αφορά επιχειρήσεις που απασχολούν εως και 50 εργαζόμενους και χρηματοδοτεί την υλοποίηση διετών επιχειρηματικών σχεδίων.

Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση των επιχειρηματικών σχεδίων που θα επιλεγούν, σε ποσοστό μέχρι 40% του προτεινόμενου συνολικού προϋπολογισμού τους, ο οποίος δεν πρέπει να είναι μικρότερος των 20 εκατ. δρχ. και να μην υπερβαίνει τα 150 εκατ. δρχ.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Μικρών και Πολύ Μικρών μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω της χρηματοδότησης ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων (business plans) για την τεχνολογική αναβάθμιση των λειτουργιών τους, την προώθηση της καινοτομίας, τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον άξονα Περιφερειακότητα, έτσι ώστε κάθε περιφέρεια να έχει εξασφαλισμένο ένα ελάχιστο προυπολογισμό για τις επιχειρήσεις της περιοχής της. Ο δεύτερος κύκλος του Προγράμματος αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο φθινόπωρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα