Εντατικοποίηση δράσεων για την αύξηση των τουριστικών αφίξεων

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 14:39

Συνέπεια στις πολιτικές του υπουργείου και εντατικοποίηση της εργασίας με στόχο την αύξηση των τουριστικών αφίξεων στη χώρα μας ζήτησε από τους διευθυντές των γραφείων του ΕΟΤ εξωτερικού ο υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης.

Συνέπεια στις πολιτικές του υπουργείου και εντατικοποίηση της εργασίας με στόχο την αύξηση των τουριστικών αφίξεων στη χώρα μας ζήτησε από τους διευθυντές των γραφείων του ΕΟΤ εξωτερικού ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Αφού επισήμανε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα είναι δίπλα τους, ο κ. Νικητιάδης ζήτησε από τα στελέχη του ΕΟΤ να εργαστούν προς την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, με στόχο την μεγαλύτερη συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας, ώστε από το 18% που είναι σήμερα να φτάσει το 25%.

Η ηγεσία του τουρισμού, σημείωσε ο υφυπουργός, θα αναμένει ευόδωση των στόχων που θα τεθούν ανά αγορά και θα ζητήσει μάλιστα το λόγο σε περίπτωση που αυτοί δεν υλοποιηθούν. «Θα λογοδοτήσετε για τα πεπραγμένα σας» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους διευθυντές των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό ο κ. Νικητιάδης, ενώ ζήτησε στοχευμένες δράσεις για την αναστροφή της πτωτικής πορείας του εισερχόμενου ρεύματος προς την Ελλάδα από τις παραδοσιακές αγορές της Αγγλίας της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας.

Σημείωσε τέλος ότι είναι η πρώτη φορά που το ελληνική τουριστική ηγεσία έχει συντάξει ολοκληρωμένη στρατηγική προώθησης, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα βοηθήσει πολύ την εργασία των εργαζομένων στα γραφεία του εξωτερικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα