Στο ν/σχ για το ΣΕΠΕ οι ρυθμίσεις για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 17:10

Στο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το οποίο αναμένεται να κατατεθεί το νωρίτερο στα τέλη Ιανουαρίου στη Βουλή, θα προωθηθούν οι ρυθμίσεις για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash ο κ. Κουτρουμάνης εξήγησε πως «για να γίνει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και να μην διαταραχθούν τα οικονομικά των ταμείων, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα πληρώνουν περισσότεροι έτσι ώστε εκείνοι που πληρώνουν σήμερα να έχουν μία ελάφρυνση. Γι’ αυτό είπαμε ότι βασικές προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα είναι πρώτον, να πληρώνουν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους οι επιχειρήσεις και δεύτερον, να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ηλεκτρονικής κάρτας με την οποία ουσιαστικά ελέγχεται το ωράριο των εργαζομένων».

O αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Πρόσθεσε ότι διατυπώθηκε το αίτημα από την πλευρά των επαγγελματιών να υπάρξει μία διευκόλυνση για την καταβολή των οφειλόμενων προηγούμενων ετών.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, θα υπάρχει η πρόβλεψη και για την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας «και θα ξεκινήσει η εφαρμογή της από το καλοκαίρι του 2011, από τις αρχές Ιουλίου».

Σε ό,τι αφορά την προσωρινή σύνταξη ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας υπογράμμισε: «Καθιστούμε υποχρεωτική την έκδοση της προσωρινής απόφασης για τα ταμεία, δεν είναι δηλαδή στο χέρι τους να αρνηθούν. Και το δεύτερο, δημιουργούμε ένα σώμα, δηλαδή μια λίστα από υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο και γνωρίζουν, μπορούν σε λίγα λεπτά να δουν μια υπόθεση και να αποφασίσουν, να αποφανθούν για το αν δικαιούται κάποιος σύνταξη και ποιο είναι το ποσό. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι κυρίως στις συντάξεις εκείνων που έχουν ασφαλιστεί σε δύο ή περισσότερα ταμεία, δηλαδή σε εκείνους που έχουν τη λεγόμενη διαδοχική ασφάλιση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα