Μ. Κυπριανού: Υπάρχει έδαφος συνεργασίας με το Ισραήλ για το φ. αέριο

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 18:08
UPD:18:35

Υπάρχει έδαφος για συνεργασία με το Ισραήλ στο τομέα του φυσικού αερίου, ανέφερε με δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να εξεταστεί η οικονομικοτεχνική πτυχή του θέματος.

Οι δύο χώρες, διευκρίνισε ο κ. Κυπριανού, έχουν υπογράψει συμφωνία που καθορίζει το νομικό πλαίσιο, το οποίο επιτρέπει την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου που υπάρχει στην οικονομική ζώνη κάθε χώρας, προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια στις διαδικασίες, ενώ, όπως είπε, στη λήψη της τελικής απόφασης θα πρέπει να υπολογιστεί και ο παράγοντας χρόνος.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η πρόταση από το Ισραήλ για συνεργασία των δυο χωρών στη δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο κατατέθηκε γραπτώς και απευθείας στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια πριν από δέκα μέρες.

Αμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης ζητεί ο ΛΑΟΣ

Εν τω μεταξύ, την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης ζήτησε ο ΛΑΟΣ με αφορμή την πρόταση του Ισραήλ για συνεκμετάλλευση και αποθήκευση σε κυπριακό έδαφος του φυσικού αερίου.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι την Κυβέρνηση την απασχολεί ο σκουπιδοφάγος της καθημερινότητας. Όμως κάποιος πρέπει να στρέψει την προσοχή του στην Κύπρο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα