Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 05:39

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών, καθώς τα κέρδη εταιρειών στις ΗΠΑ υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών εν μέσω εικασιών ότι τα μέτρα της Κίνας για την αναχαίτιση του πληθωρισμού δεν θα περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ανοδο 2,5% σημείωσαν στη Σεούλ οι μετοχές της Samsung Electronics Co., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τηλεοράσεων στον κόσμο. Οι μετοχές της Canon Inc. της ιαπωνικής εταιρείας που πραγματοποιεί περίπου το 80% των εσόδων της στο εξωτερικό, ισχυροποιήθηκαν 0,4% στο Τόκιο. Ανοδο 1,3% σημείωσαν οι μετοχές της ιαπωνικής Komatsu Ltd., που πραγματοποιεί το 19% των πωλήσεών της στην Κίνα, ενώ οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο σημείωσαν άνοδο 1% μετά το ράλι των μετάλλων.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,9% φθάνοντας στις 140,20 μονάδες στις 11:57 π.μ. στο Τόκιο, μετά τα αποτελέσματα της Apple Inc. και της International Business Machines Corp., τα οποία διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, και εν μέσω διόγκωσης των εικασιών ότι η Κίνα θα ανακοινώσει αύριο αύξηση του ΑΕΠ μεγαλύτερη του 9%. Ο περιφερειακός δείκτης οδεύει να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 19 Ιουνίου του 2008.

Περίπου πέντε μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε τρεις μετοχές που σημείωναν πτώση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον περιφερειακό δείκτη. Από τις 22 εταιρείες που αντιπροσωπεύουν τον δείκτη οι 11 ανακοίνωσαν υψηλότερα των προβλέψεων αποτελέσματα.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,2% και στη Νότια Κορέα ο Kospi ισχυροποιήθηκε 0,4%. Ανοδο 0,3% σημείωσε στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index και ο ΝΖΧ 50 Index κέρδισε 0,2%.

Χθες στις ΗΠΑ ο the Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,1%, διευρύνοντας το ράλι των επτά εβδομάδων, καθώς η άνοδος των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής και η υπόσχεση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών να στηρίξουν την Ευρωζώνη, επισκίασαν τα χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη της Citigroup Inc.

Στο Λονδίνο ο δείκτης των έξι μετάλλων σημείωσε χθες άνοδο 0,5% και στη Νέα Υόρκη τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Μαρτίου σημείωσαν άνοδο 0,4%.

Πέρυσι ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 14,3%, έναντι ανόδου 12,8% του S&P 500 και 8,6% του Stoxx Europe 600 Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα