Deutsche Bank AG : 76% μείωση στα καθαρά κέρδη

Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2002 09:39

Μείωση σε ποσοστό 76% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank AG κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους μετά την παρακράτηση ποσού 588 εκατ. ευρώ (575 εκατ. δολ.) για δάνεια που δεν έχουν αποπληρωθεί.

Οπως ανακοινώθηκε τα έσοδα μειώθηκα κατά 204 εκατ. ευρώ ή 32 σεντς ανά μετοχή από 834 εκατ. ευρώ ή 1,67 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

«Το κλίμα που επικρατεί σήμερα στην αγορά είναι μια πρόκληση για όλους μας», ανέφερε ο Chief Executive Officer της Deutsche Bank, Josef Ackermann, με επιστολή του προς τους μετόχους που στην ηλεκτρονική σελίδα της τράπεζας.

Η Deutsche Bank έχει δανείσει το ποσόν των 241 εκατ. ευρώ στην WorldCom, η οποία έχει κηρύξει πτώχευση. Ο κ. Ackermann ακολουθεί πολιτική μείωση του κόστους λειτουργίας και πώλησης περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα. Παράλληλα η Deutsche Bank προγραμματίζει τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά 14.470 ή το 14% του εργατικού της δυναμικού.

Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν σε 2,2 δισ. ευρώ από 1,64 δισ. ευρώ που ήταν το δεύτερο τρίμηνο του 2001.

Σήμερα στις 10 το πρωϊ (τοπική ώρα) στη Φραγκφούρτη η διοίκηση της Deutsche Bank θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα