Γ. Παπανδρέου: «Ισχυρό εργαλείο» τα ευρωομόλογα

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 14:15
UPD:17:31

«Τα ευρωομόλογα μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική σταθερότητα και να αποτελέσουν ένα συμπληρωματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων τάχθηκε εκ νέου σήμερα ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για έναν αποτελεσματικό μηχανισμό που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

«Τα ευρωομόλογα μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική σταθερότητα και να αποτελέσουν ένα συμπληρωματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Είναι κρίμα για την Ευρώπη να μην διαθέτει ένα τόσο ισχυρό εργαλείο», συμπλήρωσε.

Τόνισε συγκεκριμένα, πως «τα ευρωομόλογα μπορούν να συμβάλουν στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα, στην οικονομική ευημερία του συνόλου της Ευρωζώνης, να ηρεμήσουν τις αγορές, να δώσουν εμπιστοσύνη για την πορεία της Ευρώπης στις αγορές, χωρίς και να υποκαθιστούν τις αναγκαίες προσαρμογές που γίνονται σε κάθε χώρα, όπως και στην Ελλάδα».

WWW.PRIMEMINISTER.GR
Ομιλία Γ. Παπανδρέου στο Euro50 Group

H ομιλία του Πρωθυπουργού

ΚΚΕ: Μέσο εκβιασμού

«Αν ο λεγόμενος μηχανισμός στήριξης αποτέλεσε ένα πιστόλι της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας στον κρόταφο του λαού, το ευρωομόλογο που εμφανίζει ο πρωθυπουργός, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ ως σωτηρία, θα είναι τανκ στα χέρια τους για να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν το λαό προκειμένου να δεχτεί την βαρβαρότητα», σχολίασε το Κομμουνιστικό Κόμμα, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα