Ανοδος 0,7% στο Τόκιο

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 11:00

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος κατέγραψε κέρδη 0,7% κλείνοντας στις 10.345,11 μονάδες, ενώ την ίδια ακριβώς άνοδο σημείωσε και ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 917,18 μονάδες.

Μετά τη ρευστοποίηση κερδών της προηγούμενης εβδομάδας, οι επενδυτές στράφηκαν στις μετοχές φυσικών πόρων και τους εξαγωγείς καθώς το κλίμα βελτιώθηκε μετά την αναζωπύρωση των ευθυνών για ανακοίνωση ισχυρών κερδών αυτή την εβδομάδα.

«Οι επενδυτές έχουν αντιδράσει θετικά στα δημοσιεύματα για αύξηση των λειτουργικών εταιρικών κερδών και αναμένουν ισχυρά κέρδη λόγω της ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας και της ισοτιμίας δολαρίου/γεν άνω των συντηρητικών προβλέψεων των εταιρειών», παρατηρεί ο Μισαγιούκι Οτάνι από την Securities Japan Inc.

«Έχουμε δει αρκετά μεγάλη πτώση σε μετοχές εταιρειών που είναι ενδεικτικές για τον Nikkei και οι οποίες αναμενόταν να σημειώσουν υπεραποδόσεις, όπως η Fanuc ή η Komatsu.», σχολιάζει ο Γιούμι Νισιμούρα από την Daiwa Securities Capital Markets.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα