Aμεση στελέχωση των Υγειονομικών Επιτροπών ζητεί ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 20:02

Την άμεση στελέχωση των Υγειονομικών Επιτροπών Πειραιά, καθώς και την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής που έχει να λειτουργήσει από τις 24 Σεπτεμβρίου του 2010, ζητεί ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου, με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Ηλία Λιακόπουλο.

Σημειώνεται ότι στις Υγειονομικές Επιτροπές προσφεύγουν άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας και αναπηρίες προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν ή να τους καταβληθούν προνοιακά επιδόματα αλλά και για άλλες κοινωνικές και οικονομικές παροχές.

Στην επιστολή του ο κ. Χρήστου επισημαίνει ότι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του γίνεται δέκτης έντονων διαμαρτυριών από πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

«Η ελλιπής στελέχωση των Υγειονομικών Επιτροπών με ιατρούς ειδικότητας νευρολόγου και ψυχιάτρου έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι απαιτήσεις που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία και να μη γίνονται δεκτά τα πιστοποιητικά που εκδίδονται για συγκεκριμένες παθήσεις από το αρμόδιο τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει ότι «η δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή Πειραιά, που σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό έπρεπε να συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα, έχει σταματήσει να λειτουργεί από τις 24 Σεπτεμβρίου 2010, εξαιτίας της μη προσέλευσης των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της που ορίστηκαν με απόφασή σας. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι αιτήσεις πολιτών που έχουν συσσωρευτεί για εξέταση να ξεπερνούν τις 250 και αφορούν χορήγηση ποσοστού αναπηρίας για καταβολή επιδόματος, συνταξιοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω ανικανότητας, μεταθέσεις εκπαιδευτικών κ.λπ.».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα