Κέρδη 1,2% κατέγραψε ο Nikkei

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 10:51

Το ιαπωνικό χρηματιστήριο ανέκτησε μερικώς το έδαφος που είχε χάσει την περασμένη εβδομάδα, χάρη στις εκτιμήσεις για ισχυρά εταιρικά κέρδη.

Κέρδη κατέγραψε για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε στις 10.464,42 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,2%. Άνοδο 1,3% σημείωσε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 929,28 μονάδες.

Το ιαπωνικό χρηματιστήριο ανέκτησε μερικώς το έδαφος που είχε χάσει την περασμένη εβδομάδα, χάρη στις εκτιμήσεις για ισχυρά εταιρικά κέρδη. Οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών εν αναμονή των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων από τις μεγαλύτερες ιαπωνικές εταιρείες αυτή την εβδομάδα.

«Οι ιαπωνικές μετοχές είναι πιθανό να κερδίσουν περισσότερο έδαφος όταν επιβεβαιωθεί η ισχυρή κερδοφορία των εταιρειών», σημειώνει ο Χιροΐσι Νίσι, γενικός διευθυντής της Nikko Cordial Securities. «Η ενδεχόμενη άνοδος στα διεθνή χρηματιστήρια είναι πιθανό να βοηθήσει και αυτή το χρηματιστήριο του Τόκιο», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα