Νέα εύσημα Μέρκελ στην Ελλάδα

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 19:51

Εύσημα στην Ελλάδα για τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που λαμβάνει απένειμε εκ νέου η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

«Έχω πλήρη συνείδηση ότι ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ έπρεπε να πάρουν σκληρά μέτρα προσαρμογής - είτε στην Ελλάδα όπου παρακολουθούμε με μεγάλο σεβασμό τι έχει δρομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση, είτε σε άλλες χώρες στις οποίες έχουν γίνει πάρα πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ετήσια δεξίωση για το διπλωματικό σώμα στο Βερολίνο.

Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεση του Βερολίνου να υπερασπιστεί το ευρώ, τονίζοντας πως «δεν είναι ένα απλά ένα νόμισμα» αλλά «ένα σημαντικό νόμισμα, διεθνώς αναγνωρισμένο, ενώ έχει καταστεί και ένα ισχυρό σύμβολο της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Σημείωσε ακόμη πως η ΕΕ πρέπει να αντλήσει τα διδάγματα από τη διεθνή οικονομική και δημοσιονομική κρίση που ανέδειξε και «τις δικές μας αδυναμίες». Όπως επισήμανε, «πρωτίστως πρέπει να τηρηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης στο οποίο έχουμε δεσμευτεί προ πολλού, ενώ στο μεταξύ έχει γίνει αυστηρότερο».

Κατά την κ. Μέρκελ απαιτείται μία «στενότερα συντονισμένη οικονομική πολιτική, κυρίως στην Ευρωζώνη», καθώς επίσης και «μηχανισμοί κρίσης που επικουρικά θα βοηθούν όσους αναλαμβάνουν από μόνοι τους πρωτοβουλίες για βελτίωση της σταθερότητας και ανάπτυξης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα