Στα υψηλότερα μηνός το ευρώ

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 06:46
UPD:07:03

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών διαμορφώθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ πριν από την έκθεση που προβλέπεται να δείξει βελτίωση της εμπιστοσύνης και της οικονομικής προοπτικής στην Ευρώπη για όγδοο μήνα.

Το δολάριο διαμορφώθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας έναντι του γιέν καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε το πάγωμα των εξόδων κατά την ομιλία του για την Κατάσταση του Εθνους. Πτωτικά για τρίτη ημέρα κινήθηκε η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου πριν από τη βρετανική έκθεση που ενδέχεται να δείξει σήμερα μείωση των εγκρίσεων δανείων για αγορά κατοικίας, σημάδι ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της χώρας.

Το ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,3666 δολ. στις 9:59 π.μ. στο Τόκιο από 1,3681 δολ. που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη όπου άγγιξε το 1,3704 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από τις 22 Νοεμβρίου. Το ευρώ διαμορφώθηκε στα 112,32 γιέν από 112,54 γιέν. Το δολάριο αγοράστηκε στα 82,19 γιέν από 82,25 γιέν.

Χθες, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) προσήλκυσε 44,5 δισ. ευρώ (60,9 δισ. δολ.) από την πώληση ομολόγων στο πλαίσιο της παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ιρλανδία. Η Ιαπωνία αγόρασε πλέον του 20% του χρέους των 5 δισ. δολ. πενταετούς διάρκειας.

Ο Dollar Index υποχώρησε για τρίτη ημέρα καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας μειώθηκαν κατά οκτώ μονάδες βάσης, τα μέγιστα φέτος.

Η βρετανική λίρα υποχώρησε προς τα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων πριν από την έκθεση που ενδέχεται να δείξει μείωση για έβδομο μήνα του αριθμού των δανείων που εγκρίθηκαν στη χώρα για αγορά κατοικιών, σημάδι ότι η κεντρική τράπεζα θα αποφύγει να αυξήσει τα επιτόκια. Χθες η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε μείωση 0,5% του ΑΕΠ το τρίμηνο έως και τον Δεκέμβριο.

Η στερλίνα υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στο 1,5788 ανά δολάριο ΗΠΑ μετά τη χθεσινή της υποχώρησε στο 1,5752, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 13 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα