Κ. Μίχαλος: Δεν έχει αποτραπεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 18:46

«Δεν έχει αποτραπεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας, παρά τις θυσίες που έγιναν μέχρι σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη σημερινή επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο ΔΣ του επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, οι διεθνείς αγορές δεν αρκούνται στην επίτευξη μιας σειράς δημοσιονομικών στόχων. Περιμένουν να δουν μια νέα ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, η οποία θα εγγυάται βιωσιμότητα και προοπτική.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως εκτιμά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο ιδιωτικός τομέας είναι σήμερα ο μόνος που μπορεί να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, να στηρίξει την απασχόληση, να παράγει έσοδα για το κράτος και καρπούς για την ελληνική κοινωνία αλλά για να μπορέσει να λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση, απαιτούνται ενεργές πολιτικές στήριξης και ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας. Απαιτείται ένα γόνιμο περιβάλλον, με λιγότερα εμπόδια, με περισσότερες ευκαιρίες, με σαφείς κανόνες λειτουργίας.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι προς αυτή την κατεύθυνση, το ΕΒΕΑ έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις και αιτήματα για μια δίκαιη και αναπτυξιακή φορολογική πολιτική, για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του κράτους και για μια σειρά αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Ένα ακόμη θέμα στο οποίο έχει ζητήσει το επιμελητήριο άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της Πολιτείας, είναι η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. «Το οποίο υποβαθμίζεται κάθε μέρα και περισσότερο, εξαιτίας των συνεχών διαδηλώσεων, του παράνομου εμπορίου, της εγκληματικότητας και της γκετοποίησης. Τους τελευταίους μήνες, οι επιχειρήσεις του κέντρου κλείνουν η μια μετά την άλλη. Τα ξενοδοχεία αποχωρούν και η Αθήνα βγαίνει οριστικά από την αγορά τουρισμού πόλεων. Ζητούμε άμεσα μέτρα και κυρίως την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής και την άμεση σύσταση και λειτουργία του Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου», σημείωσε ο κ. Μίχαλος.

Εξέφρασε ακόμη τη δυσαρέσκειά του για την αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών και δήλωσε ότι «σύσσωμη η επιμελητηριακή κοινότητα θα αντιδράσει στην αναβολή των εκλογών και ήδη μεγάλος αριθμός Επιμελητηρίων έχει αποστείλει στον κ. Χρυσοχοΐδη επιστολές διαμαρτυρίας. Γιατί είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η αναβολή γίνεται με γνώμονα όχι την αναβάθμιση του θεσμού, αλλά αντίθετα για μικροκομματικές σκοπιμότητες με στόχο την ποδηγέτηση των Επιμελητηρίων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα