Handelsblatt: Συμφωνία Μέρκελ - Μπαρόζο για ένα «πρώτο βήμα» στο ESFS

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 11:13

Ένα «σημαντικό πρώτο βήμα» αποφάσισαν να κάνουν στις αρχές Φεβρουαρίου η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης.

Ένα «σημαντικό πρώτο βήμα» αποφάσισαν να κάνουν στις αρχές Φεβρουαρίου η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Ωστόσο, η κορυφαία επιχειρηματική εφημερίδα διευκρινίζει ότι πριν από τα τέλη Μαρτίου δεν πρόκειται να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση σχετικά με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Ο Μανουέλ Μπαρόζο, στη συνάντησή του με τη Μέρκελ την Τρίτη το βράδυ στη Γερμανία, υπογράμμισε ότι θα ήθελε οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν στην ενίσχυση του EFSF στη συνεδρίαση που πρόκειται να διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου. Η Ανγκέλα Μέρκελ, από την άλλη, επέμεινε να μην ληφθεί κάποια απόφαση πριν τη σύνοδο που έχει προγραμματιστεί για τις 24-25 Μαρτίου.

Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμβιβάστηκαν, εν τέλει, να γίνει ένα «πρώτο βήμα» τον Φεβρουάριο, χωρίς ωστόσο να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη μορφή που θα έχει αυτό το βήμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα