Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία του ομίλου Μπουτάρη με τη Scottish & Newcastle

Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2002 19:24

Υπεγράφη την Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2002, η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας της Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding A.E. με την εταιρεία Scottish & Newcastle Plc.

Με τη συμφωνία αυτή η Scottish & Newcastle Plc επενδύει στην Ελλάδα για την εξαγορά του 46,46% της εταιρείας του Ομίλου Μπουτάρη Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε. και την κεφαλαιακή της ενίσχυση, συνολικού ποσού 30.000.000 ευρώ.

Στη νέα μετοχική σύνθεση της Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε. θα συμμετέχουν ισότιμα με 46,46% η Ι.Μπουτάρης & Υιός Holding Α.Ε. και η Scottish & Newcastle Plc. Το υπόλοιπο 7,07% θα κατέχεται από τις ALPHA BANK και ETBA Bank.. Η Scottish & Newcastle Plc θα συμμετέχει στο management της εταιρίας και στο Διοικητικό Συμβούλιο, Πρόεδρος του οποίου θα είναι ο πρόεδρος του Ομίλου Μπουτάρη κ. Κωνσταντίνος Σ. Μπουτάρης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας της Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε. με τη Scottish & Newcastle Plc αποφασίστηκε και η σύναψη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 8.800.000 ευρώ το οποίο θα εκδοθεί μετά την έγκρισή τoυ από τη γενική συνέλευση της εταιρείας που έχει προγραμματιστεί για την 16/8/2002. Το ομολογιακό δάνειο θα καλύψουν ισότιμα η Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding Α.Ε. και η Scottish & Newcastle Plc.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε και υπογράφηκε η εξαγορά από την I. Μπουτάρης & Υιός Holding A.E. του ποσοστού συμμετοχής των θεσμικών επενδυτών υπό το συντονισμό της Global Finance στις θυγατρικές της Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding A.E.: Eurodrinks Α.Ε., Μίδας Α.Ε., Καμπάς Οινοποιητική Α.Ε. και Τροφοδομική Α.Ε.. Επίσης, συμφωνήθηκε και δικαίωμα προαίρεσης για την εξαγορά από την Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding A.E. του ποσοστού συμμετοχής των θεσμικών επενδυτών υπό την Global Finance στην Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΠΟΚΑ



Σχολιασμένα