Στο μικροσκόπιο της τρόικας οι επιχειρησιακές συμβάσεις

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 16:37
UPD:17:24

Η διαδικασία υλοποίησης του νομοθετικού πλαισίου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης της τρόικας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η διαδικασία υλοποίησης του νομοθετικού πλαισίου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης της τρόικας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων και να διευκολύνεται η επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Είναι επίσης αντίθετοι με το δικαίωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Δέχθηκαν πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Όπως γράφει σήμερα η Ναυτεμπορική, οι ελεγκτές της τρόικας συναντήθηκαν χθες και με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην πορεία και τα οικονομικά στοιχεία των ασφαλιστικών Ταμείων.

Επιπλέον, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργο Ζανιά, με τον οποίο, εκτός από τα στοιχεία του 2010, συζήτησαν και το σχεδιασμό της τριετίας 2012-2014. Ειδικά για την τριετία ο κ. Ζανιάς τόνισε ότι υπάρχει προεργασία, αλλά τα τελικά μέτρα δεν έχουν διαμορφωθεί.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, τόνισε ότι στην τελική τους μορφή θα ενταχθούν στο αναθεωρημένο πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που πρόκειται να καταθέσει η Ελλάδα στην Ε.Ε. μέσα στις επόμενες τρεις με τέσσερεις εβδομάδες. Ζήτησαν επίσης να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είχαν συμπεριληφθεί στις εκκρεμότητες του Νοεμβρίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για την αναμόρφωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Στη συνέχεια ζήτησαν πληροφορίες και στοιχεία για την πορεία των οικονομικών των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και γενικότερα για όλα τα επιμέρους μεγέθη της ελληνικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα