ΥΠΟΙΚ: Καμία νέα αύξηση ΦΠΑ

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011 18:45
UPD:18:48

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει περαιτέρω αυξήσεις στον ΦΠΑ έδωσε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στανταρντ, ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας συγχρόνως πως θα υιοθετηθεί σκληρότερη στάση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι η Ελλάδα πέρασε έναν μακρύ και άγριο δρόμο, μείωσε μέσα σε έναν χρόνο το έλλειμμα κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, οι περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές προχωρούν ή έχουν ήδη υλοποιηθεί, και έχει επιτευχθεί η αποκατάσταση της αξιοπιστίας. «Τώρα», πρόσθεσε, «το μέλημα είναι να διατηρηθεί αυτή η βάση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επαναγοράς κρατικών ομολόγων, διευκρινίζει πως πρόκειται για πρόταση που βρίσκεται επί τάπητος, δεν προέρχεται από την Ελλάδα και δεν υπάρχει επίσημα σχετική συζήτηση, αλλά συζητείται ως ιδέα, όπως και άλλες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον, ο ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει ότι ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθωσης του χρέους, καθώς υπάρχει αντοχή των δημόσιων οικονομικών. Οπως αναφέρει, η ελληνική πλευρά ελπίζει σε μια αλλαγή των προϋποθέσεων δανεισμού των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ και σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα