Πετζετάκις: Στο στάδιο τελικής ρευστοποίησης το ομόλογο

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 10:06

Στο στάδιο της τελικής ρευστοποίησης, έχοντας περάσει θετικά όλα τα tests, είναι το ομόλογο που θα χρηματοδοτήσει την Πετζετάκις, σύμφωνα με Ξένο Επενδυτή Javes Services Inc.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μετά την από 27.01.2011 καταγγελία του ομολογιακού δανείου των 17.500.000,00 ευρώ από την Credit Renaissance & PSAM, η Πετζετάκις τονίζει ότι η Javes δεσμεύτηκε όπως μέχρι την 28.02.2011 μεταφέρει στον λογαριασμό της εταιρείας το ποσό των 25.000.000,00 ευρώ, προκειμένου αυτό να διατεθεί στην εξαγορά του καταγγελθέντος δανείου και στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών της εταιρείας και των θυγατρικών της.

Δεσμεύτηκε επίσης όπως στο ανωτέρω χρονικό διάστημα προβεί σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του συνόλου των Ομολογιακών της Δανείων, όπως αυτά συζητήθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ζυρίχη, με εκπροσώπους των Ομολογιούχων Δανειστών.

Η Πετζετάκις διευκρινίζει ακόμη ότι το καταγγελθέν δάνειο επέφερε ληξιπρόθεσμους τόκους ύψους 3.275.932,10 ευρώ, οι παρεχόμενες εγγυήσεις προς τους Ομολογιούχους ήταν οι μετοχές της θυγατρικής εταιρείας «Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος ΑΒΕΕ» και μετά από απόφαση της Γ.Σ. των Ομολογιούχων Δανειστών τους δινόταν η δυνατότητα να προβούν στην καταγγελία του συνόλου των Ομολογιακών Δανείων της Πετζετάκις.

Η εταιρεία διευκρινίζει πάντως ότι το σύνολο των Δανείων καθώς και τους ληξιπρόθεσμους τόκους αυτών, τα είχε συμπεριλάβει στις Οικονομικές της Καταστάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα