Σε τρεις άξονες η οικονομική πολιτική για την ανάπτυξη

Θα κινηθεί η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2001 07:40
UPD:01/11/2001 00:22

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ των διαρθρωτικών αλλαγών, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και αύξηση της απασχόλησης, αποτελούν τους άξονες της οικονομικής πολιτικής, το πλαίσιο της οποίας παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης. Ο υπουργός, προανήγγειλε την αλλαγή του νόμου για τις ιδιωτικοποιήσεις, την ενοποίηση της Γενικής Γραμματείας Αποκρατικοποιήσεων με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και την αναμόρφωση του πλαισίου παροχής στεγαστικών δανείων. Κάλεσε επίσης τις τράπεζες, να δημιουργήσουν νέα προϊόντα με υψηλότερες αποδόσεις για τους καταθέτες και τις ελληνικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις. Χαρακτήρισε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας «κλειδί» για την αύξηση της απασχόλησης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο φορολόγησης των repos.

O υπουργός Οικονομίας, ανακοίνωσε ακόμη την πώληση τοις μετρητοίς στην Τράπεζα Πειραιώς, του 57,8% της ΕΤΒΑ, έναντι 173,8 δισ. δρχ., δηλ. στην τιμή των 5,17 ευρώ ανά μετοχή. Το υπόλοιπο 7,8% της συμμετοχής του δημοσίου θα διατεθεί στην Πειραιώς στην ίδια τιμή με ανταλλαγή μετοχών, κατά τη συγχώνευση των δύο τραπεζών. Ο κ. Χριστοδουλάκης υπογράμμισε, ότι, με τη σύμβαση μεταβίβασης διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΕΤΒΑ, διατηρούνται σε ισχύ όλες οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, ενώ η Πειραιώς εγγυάται ότι δεν πρόκειται να προβεί σε μείωση πάσης φύσεως αποδοχών.

«Η επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης, οδηγούν τον νέο υπουργό Οικονομίας σε επιτάχυνση επιλογών που διαιωνίζουν το μεγάλο κοινωνικό έλλειμμα», σχολίασε από τον Συνασπισμό το μέλος της πολιτικής γραμματείας, Δημήτρης Παπαδημούλης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα