Revoil: Αύξηση τιμής-στόχου από Merit

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 16:20

Στα 1,50 ευρώ από 1,30 ευρώ αύξησε η Merit την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Revoil, διατηρώντας τη σύσταση «buy». Η αύξηση της τιμής-στόχου οφείλεται κυρίως στις νέες προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί από την ενασχόληση της εταιρείας με τη ναυτιλία.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, ο παραδοσιακός κλάδος ενασχόλησης της εταιρείας έχει πληγεί από την αύξηση της φορολογίας που επηρεάζει αρνητικά τον όγκο πωλήσεων και τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών λιανικής πώλησης.

Παρά το αρνητικό κλίμα στον κλάδο που συνοδεύεται από διψήφια πτώση του όγκου των πωλήσεων, η Revoil έχει μονοψήφιες απώλειες στις πωλήσεις της, αυξάνοντας παράλληλα το μερίδιο αγοράς της, επωφελούμενη από τις ανακατατάξεις στον κλάδο και τις προσθήκες πιο αποδοτικών πρατηρίων.

Το μερίδιό της στην αγορά ανέρχεται σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις στο 6,8% με προσδοκίες για περαιτέρω άνοδο μέσα στο 2011 λόγω των νέων πρατηρίων.

Σύμφωνα με τη Merit, η πρόσφατη επέκταση της Revoil στην ναυτιλία μπορεί να της αποφέρει σημαντικά μελλοντικά έσοδα και μάλιστα μέσα στο 2011. Τα Handymax φορτηγά πλοίο ξηρού φορτίου Blue Angel και Blue Eternity έχoυν ήδη παραληφθεί και ναυλωθεί με τα αναμενόμενα έσοδα από αυτή τη δραστηριότητα για το 2011 να ανέρχονται στα 10 εκατ. δολάρια. Αυτή η δραστηριότητα αναμένεται να έχει υψηλή κερδοφορία με το καθαρό περιθώριο κέρδους να πλησιάζει το 30%.

Για το τέταρτο τρίμηνο η Merit αναμένει μια περαιτέρω μείωση του όγκου πωλήσεων λόγω της αυξημένης τιμής πετρελαίου θέρμανσης και του ήπιου χειμώνα. Από το πρώτο τρίμηνο του 2011 αναμένει βελτίωση των περιθωρίων κέρδους λόγω της δραστηριότητας στη ναυτιλία, σταθεροποίηση του όγκου πωλήσεων και μονοψήφια αύξηση των εσόδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα