Υποβαθμίζει και η S&P την Αίγυπτο

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011 12:49
UPD:13:26

«Κατά την άποψή μας, η πολιτική αστάθεια και οι ταραχές θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη της Αιγύπτου και θα επηρεάσουν τα δημόσια οικονομικά της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's.

Μετά τη Moody's, σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αιγύπτου προχώρησε σήμερα και ο οίκος Standard and Poor's, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης εντός τριμήνου εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, η S&P υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου χρέους της Αιγύπτου, από το ΒΒ+ στο ΒΒ.

«Κατά την άποψή μας, η πολιτική αστάθεια και οι ταραχές θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη της Αιγύπτου και θα επηρεάσουν τα δημόσια οικονομικά της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης.

«Έπειτα από μια εβδομάδα λαϊκών διαδηλώσεων, εν μέρει βίαιων, ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης στις 29 Ιανουαρίου. Όμως οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Αίγυπτος παραμένει πάντως μεταξύ των χωρών που εκτιμάται ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αποπληρωμή του χρέους τους.

«Θέτουμε το μακροπρόθεσμο χρέος υπό αρνητική επιτήρηση», πράγμα που σημαίνει ότι «μπορούμε να μειώσουμε την αξιολόγηση περισσότερο από ένα βαθμό, μέσα στους τρεις επόμενους μήνες, αν δούμε επιπλέον ενδείξεις πολιτικής αστάθειας», σημειώνει ο οίκος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα