Πράσινο φως στις συγχωνεύσεις από τη γ.σ. της ΑΛΤΕ

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2002 16:06

Την υλοποίηση του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης επτά κατασκευαστικών εταιρειών ενέκρινε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΛΤΕ δίνοντας το πράσινο φως στη διοίκηση της εταιρείας για την απορρόφηση των εταιρειών: ΟΔΩΝ & ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ, ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ, ΙΡΙΣ, ΘΕΜΕΛΙΟ '79, ΔΩΡΙΚΗ, Γ. ΣΧΟΙΝΑΣ και ΑΝΝΕΞ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η ολοκλήρωση του νέου κατασκευαστικού φορέα της ΑΛΤΕ και η πλήρης αναδιοργάνωσή του προσφέρει στην ΑΛΤΕ μία θέση στην πρώτη τριάδα του ανώτατου (Ζ') εργοληπτικού πτυχίου της χώρας και τη δυνατότητα συμμετοχής στα μεγαλύτερα έργα υποδομής που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη πενταετία στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του νέου κατασκευαστικού φορέα της ΑΛΤΕ προβλέπεται να πλησιάσει τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας αναμένεται να φθάσουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Ο κατασκευαστικός όμιλος της ΑΛΤΕ συμμετέχει σήμερα σε μία σειρά σημαντικών έργων υποδομής, όπως οι αυτοκινητόδρομοι της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, οι Σταθμοί ΟΣΕ Θριάσιου Πεδίου, η Σήραγγα Καλλιδρόμου, τα έργα στην Κακιά Σκάλα, το Ολυμπιακό Χωριό, το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο Αττικής κλπ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα