Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 05:53

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό υψηλότερα, τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, μετά την ανακοίνωση υψηλότερων κερδών από τις εταιρείες και την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, τονώνοντας την αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, ισχυροποιήθηκαν 3,4% στο Τόκυο μετά την ανακοίνωσή της για ανάκαμψη των πωλήσεων στις ΗΠΑ. Ανοδο 9,1% σημείωσαν οι μετοχές της Casio Computer Co., της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής φωτογραφικών μηχανών και κινητών τηλεφώνων μετά την επιστροφή της στην κερδοφορία. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 2,2% στο Σύδνεϋ μετά την άνοδο των τιμών των μετάλλων. Ανοδο 5,6% σημείωσαν οι μετοχές της Paladin Energy Ltd. μετά την ολοκλήρωση εξαγοράς.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 1,2% φθάνοντας στις 139,03 μονάδες στις 11:09 π.μ. στο Τόκιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τις 2 Δεκεμβρίου, περιορίζοντας τις απώλειες που σημείωσε μέσα στο έτος. Και οι 10 κλάδοι των μετοχών που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινήθηκαν ανοδικά.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,9% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 1,1%. Ανοδο 0,6% σημείωσε στη Σιγκαπούρη ο Straits Times Index. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ισχυροποιήθηκε 1,1%.

Κλείνουν από σήμερα οι αγορές στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κορέα για τον εορτασμό του Νέου Σεληνιακού Ετους και τα χρηματιστήρια στην Ταϊβάν και του Βιετνάμ θα είναι κλειστά ολόκληρη την εβδομάδα.

Στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε χθες άνοδο 1,7%, τη μεγαλύτερη από την 1η Δεκεμβρίου, μετά την αύξηση της αμερικανικής και της κινεζικής βιομηχανικής παραγωγής και τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη της United Parcel Service Inc.

Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής του Institute for Supply Management των ΗΠΑ αυξήθηκε στο 60,8 σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση. Ο δείκτης πάνω από το 50 καταδεικνύει ανάπτυξη.

Φέτος, έως και χθες, ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει απώλειες 0,2%, έναντι ανόδου 4% του S&P Index και 3% του Stoxx Europe 600 Index.

Στις 31 Ιανουαρίου ο ασιατικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,7%, τις μεγαλύτερες σε μία εβδομάδα, εν μέσω των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης στην Αίγυπτο και κάποιων αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του αλουμινίου σημείωσε χθες άνοδο 1,8%, σημειώνοντας άνοδο για πέμπτη ημέρα, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2008. Τα συμβόλαια του χρυσού για τον Απρίλιο σημείωσαν άνοδο 0,4% κλείνοντας χθες στη Νέα Υόρκη, στα 1,340,30 δολ. η ουγγιά. Ο χαλκός ισχυροποιήθηκε φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ εν μέσω ενδείξεων ότι η ζήτηση του μετάλλου θα παραμείνει ισχυρή στην Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτοκινήτων και ηλεκτρικών οικιακών συσκευών. Στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών αναρριχήθηκαν αλουμίνιο και νικέλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα