Σε επίπεδα ρεκόρ ο χαλκός

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 06:32

Σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκε ο χαλκός στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη καθώς βελτιώθηκε η βιομηχανική παραγωγή από την Κίνα έως τις ΗΠΑ, τονώνοντας την προοπτική ζήτησης του μετάλλου που χρησιμοποιείται στις κατασκευές και στις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange (LME) σημείωσε άνοδο για έκτη ημέρα, κερδίζοντας ποσοστό έως 0,4% και φθάνοντας χθες στα 9.980 δολ. ο μετρικός τόνος. Στις 10:59 π.μ. στη Σιγκαπούρη ο χαλκός διαπραγματεύθηκε 9.979 δολ. ο τόνος. Στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) ο χαλκός για παράδοση Μαρτίου επίσης αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών φθάνοντας στα 4,5585 δολ. η λίμπρα.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε απροσδόκητα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο και με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον των έξι ετών. Στην Ευρώπη, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε εννέα μήνες και στην στη Βρετανία αυξήθηκε με ρυθμό ρεκόρ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία.

Χθες η Κίνα ανακοίνωσε ότι ο PMI αυξήθηκε στο 52,9, υπερβαίνοντας το επίπεδα του 50 που διαιρεί την ανάπτυξη και τη συρρίκνωση, ενώ η βιομηχανική παραγωγή στην Ινδία επίσης αυξήθηκε, έδειξαν άλλες εκθέσεις.

Στο Λονδίνο, το αλουμίνιο και ο ψευδάργυρος σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 2.553 δολ. και στα 2.473 δολ. ο τόνος, αντιστοίχως. Ο μόλυβδος ισχυροποιήθηκε 0,8% φθάνοντας στα 2.560 δολ. ο τόνος, ενώ ο κασσίτερος δεν διαπραγματεύθηκε μετά την χθεσινή του αναρρίχηση στα επίπεδα ρεκόρ των 28.130 δολ. ο τόνος, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα