Σημαντικά κέρδη στο Τόκιο

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 10:53

Με κέρδη 1,8% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων δύο μηνών, καθώς έκλεισε στις 10.457,36 μονάδες.

Με κέρδη 1,8% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων δύο μηνών, καθώς έκλεισε στις 10.457,36 μονάδες. Άνοδο 1,8% σημείωσε και ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος ανήλθε στις 929,64 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι κλάδοι χάρη στα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα στις ΗΠΑ, την ισχυρή κερδοφορία των αμερικανικών εταιρειών και την υποχώρηση των ανησυχιών για τις αναταραχές στη Μέση Ανατολή.

Η σημερινή άνοδος του Nikkei ξεπέρασε τις προβλέψεις πολλών αναλυτών, καθώς αρκετά από τα hedge funds παγκόσμιας εμβέλειας κάλυψαν τις ανοιχτές τους θέσεις με μεγάλες αγορές futures του δείκτη.

«Η χθεσινή διαδήλωση στην Αίγυπτο έληξε σχετικά ειρηνικά και το κόστος εξασφάλισης έναντι του ενδεχομένου χρεοκοπίας της Αιγύπτου υποχώρησε, γεγονός που σημαίνει ότι οι ανησυχίες των επενδυτών υποχώρησαν εν μέρει», σχολιάζει ο Νοριχίρο Φουτζίντο από τη Mitsubishi UFJ

Morgan Stanley Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα