ΟΟΣΑ: Στα 65 εκατ. ευρώ το κόστος από τη διακοπή του Ίντερνετ στην Αίγυπτο

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 16:35

Συνολικά 90 εκατομμύρια δολάρια (65 εκατομμύρια ευρώ) υπολογίζεται ότι κόστισε στην Αίγυπτο η διακοπή του Ίντερνετ επί πέντε ημέρες από την κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΟΣΑ, «οι μπλοκαρισμένες υπηρεσίες (οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ) αντιπροσωπεύουν περίπου 3% και 4% του ΑΕΠ, δηλαδή επιφέρουν απώλεια 18 εκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως».

Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις εκτιμάται ότι μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντικές, καθώς το μέτρο αυτό έπληξε τις τοπικές και διεθνείς υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας που παρέχουν υπηρεσίες και εκτός της Αιγύπτου, υπογραμμίζει ο Οργανισμός.

«Θα είναι πολύ δυσκολότερο στο μέλλον να προσελκυθούν ξένες επιχειρήσεις και να πεισθούν ότι τα δίκτυα θα παραμείνουν αξιόπιστα», ενώ «ως τώρα η προσέλκυση των εταιρειών αυτών ήταν μια σημαντική στρατηγική της κυβέρνησης» της Αιγύπτου, εκτιμά ο ΟΟΣΑ.

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ αποκαταστάθηκε την Τετάρτη στο Κάιρο, μετά από περισσότερες από πέντε ημέρες διακοπής στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα