Εικόνα Ήχος: Σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης για ακίνητο στο Ωραιόκαστρο

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011 15:41

Νέα σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης, συνολικής αξίας 3.198,23 χιλ. ευρώ, υπέγραψε με την EFG Eurobank Ergasias Χρηματοδοτικές Μισθώσεις ΑΕ η Εικόνα Ήχος, για το ακίνητό της (αποθήκη) στην περιοχή Ωραιόκαστρου.

Η σύμβαση αφορά την επαναχρηματοδότηση του ακινήτου της εταιρείας (οικόπεδο ιδιοκτησίας της και τις επ' αυτών κτιριακές εγκαταστάσεις της, συνολικής έκτασης 13.200 τ.μ.), που βρίσκεται στην περιοχή Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης, επί της οδού Εμ. Πανσενίδη 16.

Για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε υπογραφεί στις 11.04.2005 σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης, με λήξη τον Απρίλιο του 2015.

Με τη νέα σύμβαση, η εταιρεία προβαίνει σε πρόωρη εξαγορά του ακινήτου και σε ταυτόχρονη εκ νέου επανεκμίσθωσή του αντί του ποσού των 3.198,23 χιλ. ευρώ.

Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 15 έτη, μετά την πάροδο των οποίων η Εικόνα Ήχος θα έχει το δικαίωμα να προβεί στην επαναγορά του ακινήτου αντί τιμήματος 50 ευρώ. Από το συνολικό ποσό των 3.198,23 χιλ. ευρώ, ποσό 1.452,48 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την αποπληρωμή της παλαιάς σύμβασης (την πρόωρη εξαγορά του ακινήτου μαζί με τα ανάλογα έξοδα), 128,23 χιλ. ευρώ θα είναι περίπου τα διαχειριστικά έξοδα της νέας σύμβασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 1.617,52 χιλ. ευρώ θα διατεθεί ως κεφάλαιο κίνησης (αποπληρωμή προμηθευτών και λοιπών τρεχουσών υποχρεώσεων).

«Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για αντιμετώπιση των αιτιών, που οδήγησαν στην υπαγωγή των μετοχών σε κατηγορία επιτήρησης. Με την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης, η εταιρία ενισχύει τη ρευστότητά της, κάτι που αποτελεί και πρωταρχικό μέλημά της, στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία», υπογραμμίζει η Εικόνα Ήχος στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα