Ryanair Holdings : 68% αυξήθηκαν τα κέρδη της το α' τρίμηνο

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2002 09:41

Αύξηση σε ποσοστό 68% εμφάνισαν τα έσοδα της Ryanair Holdings Plc το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, καθώς η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, αύξησε τα δρομολόγιά της από τη νέα βάση που δημιούργησε στη Γερμανία.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg, τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 39 εκατ. ευρώ (38 εκατ. δολ.) ή 5,16 ευρώ ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 23,2 εκατ. ευρώ ή 3,21 σεντς που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 29%, φθάνοντας τα 194 εκατ. ευρώ.

Η Ryanair αυξάνει συνεχώς τα δρομολόγιά της σε αντίθεση με την British Airways και τις άλλες ανταγωνίστριες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες τα μείωσαν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τον Φεβρουάριο, δημιούργησε νέα έδρα στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης με στόχο να αποσπάσει μερίδιο από τη γερμανική Lufthansa AG, την υπ'αριθμόν δύο αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης.

Τα καθαρά της κέρδη υπερέβησαν τα 35,2 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις ανήλθαν σε 190 εκατ. ευρώ. «Εξαιρετικά» χαρακτήρισε η διοίκηση της εταιρείας τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα