Μπόνους έξι δισ. λιρών σε ανώτατα στελέχη βρετανικών τραπεζών

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011 10:01

Συνολικό ποσό ύψους 6 δισ. λιρών εκτιμάται ότι θα καταβάλλουν φέτος ως μπόνους στα ανώτατα στελέχη τους οι βρετανικές τράπεζες, παρά τις συστάσεις του υπουργού Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, να περιοριστούν οι υψηλοί μισθοί και οι αποζημιώσεις προς τους υψηλόβαθμους τραπεζίτες.

Η Barclays Bank ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Μπομπ Ντάιαμοντ, θα λάβει ως μπόνους για το 2010 το πόσο των 9 εκατ. λιρών, ενώ ο CEO της HSBC, Στιούαρτ Γκιούλιβερ, θα εισπράξει ως μπόνους το ποσό των 10 εκατ. λιρών. Το μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της Royal Bank of Scotland, η οποία είναι κρατική κατά 75%, ανέρχεται σε 2 εκατ. λίρες.

Τα εξαιρετικά υψηλά ποσά που θα δοθούν ως μπόνους στα στελέχη των βρετανικών τραπεζών έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον βρετανό υπουργό Οικονομικών, ο οποίος αυτή την εβδομάδα αρχίζει συζητήσεις με τις τράπεζες και τους θεσμικούς παράγοντες του Σίτυ.

Οι συζητήσεις αυτές αποβλέπουν σε δύο πράγματα: Να δανειοδοτούν οι τράπεζες τις μικρές επιχειρήσεις και να περιορισθούν οι υψηλοί μισθοί και μπόνους για τους τραπεζίτες.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, οι μεγάλες τράπεζες είναι έτοιμες να δεσμευθούν να δανείσουν μέσα στο 2011 το πόσο των 190 δισ. λιρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα