Στη σύσταση Εταιρείας Επενδύσεων στην Ποντοπόρο Ναυτιλία προχωρά η Καθημερινή

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2002 15:26
UPD:17:31

Στη σύσταση Εταιρείας Επενδύσεων στην Ποντοπόρο Ναυτιλία (ΕΕΠΝ) που θα της ανήκει κατά 100% θα προχωρήσει η Καθημερινή Α.Ε. αντί να μετάσχει σε ΕΕΠΝ μαζί με άλλους μετόχους. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Η Καθημερινή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με τα διαθέσιμα που έχει και τα οποία απεκόμισε από την επένδυση στη ναυτιλία μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Νήσος Νάξος Ναυτιλιακή Α.Ε. -η οποία εκμεταλλεύεται τα δύο σύγχρονα ποντοπόρα πλοία «Θηρασία» και «Ωκεανίς»- θα εξαγοράσει σε ιδιαίτερα ευνοϊκή τιμή τις μετοχές άλλων δύο πλοιοκτητριών εταιρειών.

Παράλληλα, η Νήσος Νάξος Ναυτιλιακή Α.Ε. θα μετατραπεί σε ΕΕΠΝ και θα μετονομαστεί σε Αργοναύτης Εταιρεία Επενδύσεων στην Ποντοπόρο Ναυτιλία, η οποία, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, θα αποτελέσει ένα νέο και ισχυρό επιχειρηματικό σχήμα με μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές.

Οπως αναφέρθηκε στη σημερινή συνέλευση, η ΕΕΠΝ που θα συσταθεί θα εξαγοράσει τις δύο εταιρείες που διαχειρίζονται τα σύγχρονα ποντοπόρα πλοία «Νήσος Χριστιάνα» και «Νήσος Σέριφος».

Η σημερινή αξία των δύο ναυτιλιακών εταιρειών, σύμφωνα με εκτίμηση ανεξάρτητων και αναγνωρισμένων οίκων και της Επιτροπής του άρθρου 9 του ΚΝ 2190/1920, ανέρχεται σε 36 εκατ. δολ. Εξ αυτών τα 26 εκατ. δολ. είναι υποχρεώσεις δανείου και επομένως η καθαρή αξία τους είναι 10 εκατ. δολ. Η «Καθημερινή» θα καταβάλει οκτώ εκατ. δολ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα