Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2002 16:38

ΑΝΟΔΟ σημειώνουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών.

Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος αποδίδεται στις προσδοκίες ότι η Fed θα προβεί σύντομα σε μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να δώσει ώθηση στην αμερικανική οικονομία. Τόσο η Goldman Sachs όσο και οι γερμανικές Deutsche Bank Securities και Dresdner Kleinwort Wasserstein Securities εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σύντομα σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.

Ωστόσο, πολλοί αναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ως προς τη δυνατότητα διατήρησης της ανοδικής τάσης, την οποία χαρακτηρίζουν τεχνική αντίδραση. Εκτιμούν μάλιστα ότι αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι σήμερα δεν είναι προγραμματισμένο να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 8.178 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,68% και ο Nasdaq στις 1.228 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1,87%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους κλάδους της υψηλής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών. Αξιόλογα κέρδη καταγράφει η μετοχή της Cisco Systems, η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο μετά την επίσημη λήξη των συναλλαγών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, η Cisco Systems αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη 12 σεντς ανά μετοχή αυξημένα κατά δύο σεντς σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα