Αυξάνονται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2002 17:50

ΜΕΓΑΛΗ άνοδο σημειώνουν αυτή την ώρα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καλύπτοντας μέρος των απωλειών που κατέγραψαν κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης έχει τεθεί ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ αξιόλογα κέρδη καταγράφουν επίσης οι κλάδοι της υψηλής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών.

Οι τοποθετήσεις ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό μετά το ανοδικό άνοιγμα των χρηματιστηριακών δεικτών στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.117,7 μονάδες ενισχυμένος κατά 3,04%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.276,79 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 5,18% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.565 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη άνοδο κατά 7%.

Η μετοχή της Volkswagen καταγράφει κέρδη της τάξεως του 7,78% μετά την είδηση ότι η διοίκηση της εταιρείας διατήρησε αμετάβλητη την αρχική της εκτίμηση σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της Audi στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης. Ωστόσο, τα λειτουργικά κέρδη της Audi στο πρώτο εξάμηνο μειώθηκαν κατά 11,1%, στα 635 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα