Κομισιόν: Εντός του 2011 η διάθεση του κοινού φορτιστή κινητών τηλεφώνων

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 15:39
UPD:15:40

Έναν κοινό φορτιστή συμβατό με κινητά τηλέφωνα οποιασδήποτε μάρκας θα έχουν στη διάθεσή τους εντός του έτους οι Ευρωπαίοι πολίτες, χάρη στη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με 14 εταιρείες-κατασκευαστές συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Δείγμα του νέου φορτιστή παρέλαβε σήμερα από την Μπρίτζετ Κόσγκρεϊβ, Γενική Διευθύντρια της μεγαλύτερης ένωσης του ευρωπαϊκού κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας DIGITALEUROPE, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα Αντόνιο Τατζάνι, χαιρετίζοντας τη σταδιακή παραγωγή των νέων φορτιστών.

«Πρόκειται για πραγματικά καλές ειδήσεις για τον ευρωπαίο καταναλωτή. Τώρα περιμένουμε την άφιξη του νέου φορτιστή και των συμβατών κινητών τηλεφώνων στα ράφια των καταστημάτων», ανέφερε ο κ. Τατζάνι, καλώντας τη βιομηχανία να επιταχύνει την διάθεσή τους στην αγορά, ώστε να μπορούν οι πολίτες σε ολόκληρη την ΕΕ να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα ενός κοινού φορτιστή.

Σημειώνεται ότι νέα τεχνικά πρότυπα για κινητά τηλέφωνα με ικανότητα διαβίβασης δεδομένων δημοσιεύτηκαν το Δεκέμβριο του 2010. Η δημοσίευση των προτύπων είχε ως αποτέλεσμα να μπορούν πλέον οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων να προβούν στις απαιτούμενες αλλαγές στο σχεδιασμό και τις δοκιμές των φορτιστών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα συμβατά τηλέφωνα είναι ασφαλή και διαλειτουργικά.

Τα συμβατά κινητά τηλέφωνα με ικανότητα διαβίβασης δεδομένων μπορούν πλέον να λειτουργούν με τον ίδιο κοινό φορτιστή. Οι δεκατέσσερις κατασκευαστές που συνεργάζονται με την Επιτροπή συμφώνησαν να προωθήσουν τους νέους κοινούς φορτιστές κινητών τηλεφώνων στην ευρωπαϊκή αγορά κατά τη διάρκεια του 2011.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο κοινός φορτιστής αποτελεί απτή απόδειξη του πώς η τυποποίηση μπορεί να διευκολύνει τη ζωή των Ευρωπαίων. Η τυποποίηση είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που η Επιτροπή προωθεί ώστε να απελευθερωθεί το δυναμικό της ενιαίας αγοράς, όπως προβλήθηκε στην Ετήσια Έρευνα για την Ανάπτυξη (Annual Growth Survey) του Ιανουαρίου 2011.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα