Coca-Cola 3E: Αύξηση 8% στα ετήσια κέρδη

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 09:24
UPD:09:35

Στα 450 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca-Cola Τρία Έψιλον το 2010, σημειώνοντας αύξηση 8% έναντι του προηγούμενου έτους, ενώ τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 9% σε 1,24 ευρώ.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) της εταιρείας ανήλθαν σε 682 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5% έναντι του προηγούμενου έτους.

Ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 2.100 εκατ. κιβώτια, ενισχυμένος κατά 1% έναντι του 2009, ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 4% σε 6.794 εκατ. ευρώ.

Οι καθαρές ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν σε 549 εκατ. ευρώ το 2010, παραμένοντας σταθερές σε σύγκριση με το 2009.

Όσον αφορά στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 33 εκατ. ευρώ από 6 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,09 ευρώ από 0,01 ευρώ.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε 61 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 481 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2009, ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7% σε 1.495 εκατ. ευρώ.

Οι καθαρές ταμειακές εκροές ανήλθαν σε 94 εκατ. ευρώ έναντι 27 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σε επίπεδο κερδών για το 2010 και παρά τις συνεχιζόμενες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στις περισσότερες από τις χώρες μας, η Coca-Cola Τρία Έψιλον σημείωσε σημαντική απόδοση. Συνεχίσαμε να ενισχύουμε τη θέση μας στην αγορά, να βελτιώνουμε την αποδοτικότητά μας και να διατηρούμε ισχυρές ταμειακές ροές. Συγχρόνως, η παρουσία μας σε μεγάλο αριθμό χωρών με διαφορετικά χαρακτηριστικά μας επέτρεψε να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα την κερδοφορία μας», ανέφερε ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

Όσον αφορά στο τρέχον έτος, σημείωσε ότι η διοίκηση παραμένει επιφυλακτική, παρά τις ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης σε ορισμένες από τις βασικές χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία.

«Παραμένουμε επιφυλακτικοί, καθώς άλλες σημαντικές χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, ενώ αναμένουμε συνέχεια στις ανοδικές τάσεις των πρώτων υλών», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου.

«Ο σχεδιασμός μας γίνεται σε βάθος χρόνου και κατά συνέπεια αυξάνουμε τις προβλεπόμενες κεφαλαιουχικές μας δαπάνες για την περίοδο 2011 – 2013 σε 1,5 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα παραμένουμε προσηλωμένοι στη βελτίωση της αποδοτικότητάς μας και στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσουμε τη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών και αυξάνουμε τον στόχο για την περίοδο 2011-2013 σε 1,6 δισ. ευρώ περίπου», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα