Πάνω από τα 100 δολ. η τιμή του Brent

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 10:27
UPD:10:29

Πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent εξαιτίας της ανόδου των μετοχών και της μείωσης των αποθεμάτων αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 09:59 ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωνε άνοδο κατά 47 σεντς στα 87,41 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent ενισχυόταν κατά 29 σεντς στα 100,21 δολάρια το βαρέλι.

Οι μετοχές στις ανεπτυγμένες αγορές της Κίνας κατέγραφαν κέρδη νωρίτερα, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων δεν θα επηρεάσει τις προβλέψεις για βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη.

Η Κίνα αύξησε την Τρίτη τα επιτόκια της για δεύτερη φορά σε διάστημα έξι εβδομάδων, σε μία προσπάθεια συγκράτησης των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο Νikkei έκλεισε σε υψηλό εννεαμήνου, ενώ και ο Dow Jones ενισχύθηκε για έβδομη συνεχόμενη ημέρα.

«Το αργό επηρεάζεται περισσότερο από το θετικό κλίμα στα χρηματιστήρια παρά από τις γεωπολιτικές εξελίξεις», σχολίασε αναλυτής της Commodity Broking Services στο Σύδνεϋ.

Παράλληλα, τα αποθέματα αργού περιορίστηκαν κατά 558.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα λόγω μείωσης των εισαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου (ΑΡΙ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα