«Τραπεζικές συγχωνεύσεις μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες στην αγορά»

Δηλώσεις Μ. Σάλλα σε εκδήλωση του Χ.Α.
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 11:37
UPD:12:41

Μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες στην αγορά αναμένεται να προχωρήσουν οι εγχώριοι τραπεζικοί όμιλοι σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.

O πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

«Όταν ωριμάσουν οι συνθήκες στην αγορά, να είστε σίγουροι ότι οι ελληνικές τράπεζες θα προχωρήσουν σε εξαγορές ή συγχωνεύσεις», δήλωσε ο κ. Σάλλας σε εκδήλωση στο ΧΑ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς είχε εκτιμήσει ότι δεν θα υπάρξει άμεσα νέος γύρος τραπεζικών εξαγορών και συγχωνεύσεων, καθώς «το θεσμικό πλαίσιο δεν τις ευνοεί».

Ο κ. Σάλλας εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ προέβλεψε ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν θετικές ευρωπαϊκές αποφάσεις που θα αφορούν την Ελλάδα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή της επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Σάλλας εκτίμησε ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν με επιτυχία τα επικείμενα «τεστ αντοχής». Επίσης χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης τις επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου στις οποίες έχουν προχωρήσει έως τώρα οι ελληνικές τράπεζες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα