Κοινό μέτωπο για την προστασία των καταναλωτών

Β. Κεγκέρογλου: Σε πρώτο πλάνο η προστασία των υπερχρεωμένων
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 18:40

Στην ανάγκη ισχυροποίησης του νομικού πλαισίου προκειμένου να προστατεύονται οι οφειλέτες από αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις και να διασφαλίζεται η προστασία της ιδιωτικής σφαίρας εστίασε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου σε συνάντηση που είχε με Ενώσεις Καταναλωτών.

Αναπτύσσοντας τις βασικές πολιτικές του υπουργείου Εργασίας στον τομέα της προστασίας του καταναλωτή, ο κ. Κεγκέρογλου χαρακτήρισε «πρώτη προτεραιότητα» τη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου, με τη συμμετοχή των Ενώσεων Καταναλωτών και των δικηγορικών συλλόγων για την παροχή νομικής συνδρομής στους υπερχρεωμένους οφειλέτες.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στις συνθήκες κοινωνικό-οικονομικής κρίσης που διανύουμε, πρόσθεσε, είναι απαραίτητη η στενή συνέργεια με τις καταναλωτικές οργανώσεις και στην κατεύθυνση αυτή πρότεινε μια μορφή μόνιμης συνεργασίας παραγωγών και καταναλωτών, με αναφορά στο Ελληνικό Δίκτυο Παραγωγών - Καταναλωτών, πρόταση με την οποία συμφώνησαν οι Ενώσεις Καταναλωτών.

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Κεγκέρογλου στις ευαίσθητων κατηγορίες καταναλωτών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα ο σχεδιασμός και η προβολή σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) ενός εθνικού προτύπου για τις φιλικές επιχειρήσεις προς τους συγκεκριμένους πολίτες.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και η πιστοποίηση των Ενώσεων Καταναλωτών και η εκπροσώπηση των καταναλωτών στα όργανα των φορέων, η πρωτοβουλία για την αναδιοργάνωση και την αναβάθμιση των επιτροπών φιλικού διακανονισμού και η διαδικασία αναγνώρισης της διαχειριστικής επάρκειας των Ενώσεων Καταναλωτών για συμμετοχή σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα