Σε υψηλό ενός μηνός το δολάριο έναντι του γεν

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 10:34

Σε υψηλό ενός μηνός σκαρφάλωσε το δολάριο έναντι του γεν, στον απόηχο των θετικών στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά για κάποιο διάστημα.

Τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας σε χαμηλό 2-1/2 ετών την προηγούμενη εβδομάδα στηρίζουν το δολάριο, ενώ το ευρώ παραμένει υπό πίεση λόγω νέων ανησυχιών για την κρίση στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με traders, η ΕΚΤ αγόρασε πορτογαλικά ομόλογα την Πέμπτη μετά την άνοδο των αποδόσεων σε υψηλό ρεκόρ ελλείψει σημαντικής προόδου στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης.

«Σημειώνονται σημαντικές αγορές δολαρίων έναντι ασιατικών νομισμάτων και αυτό βοηθάει το αμερικανικό νόμισμα να σημειώσει άνοδο και έναντι άλλων νομισμάτων», σχολίασε trader μεγάλης ιαπωνικής τράπεζας στη Σιγκαπούρη.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3549 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου / γεν στα 83,47 γεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα