Μείωση 15% των εκπομπών CO2 στις εγκαταστάσεις του ΔΑΑ

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 13:53

Στο δεύτερο στάδιο του εθελοντικού προγράμματος για τη Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Ανθρακα Αεροδρομίων του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης προχώρησε ο ΔΑΑ, επιτυγχάνοντας μείωση 15% των εκπομπών άνθρακα από τις εγκαταστάσεις του την περίοδο 2005-2009.

Στο δεύτερο στάδιο του εθελοντικού προγράμματος για τη Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Ανθρακα Αεροδρομίων (Airport Carbon Accreditation) του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης προχώρησε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, επιτυγχάνοντας μείωση 15% - άνω των 10.000 τόνων CO2 - των εκπομπών άνθρακα από τις εγκαταστάσεις του την περίοδο 2005-2009.

Στο στάδιο της Μείωσης (Reduction), μαζί με το αεροδρόμιο της Αθήνας, πρόσφατα πέρασαν και τα αεροδρόμια των Βρυξελλών και του Παρισιού (Σαρλ ντε Γκολ και Ορλί).

«Ο ΔΑΑ, με καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη του προγράμματος, στο οποίο σήμερα συμμετέχουν πάνω από 30 αεροδρόμια από 14 χώρες που αντιπροσωπεύουν το 37% της ευρωπαϊκής επιβατικής κίνησης, συνεχίζει την προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής, έχοντας μάλιστα ήδη προσεγγίσει σημαντικά τον ευρύτερο ευρωπαϊκό στόχο, της μείωσης των ετήσιων εκπομπών άνθρακα κατά 20% μέχρι το 2020», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΔΑΑ.

Οι κυριότερες πρωτοβουλίες, ενεργειακά αποτελέσματα και δράσεις του ΔΑΑ για την κλιματική αλλαγή περιλαμβάνουν μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 6 εκατ. κιλοβατώρες στην τετραετία 2005 - 2009, συνολική μείωση των εκπομπών άνθρακα που υπερβαίνει τους 10 χιλιάδες τόνους και μείωση στην κατανάλωση καυσίμων από τον εταιρικό στόλο οχημάτων μετατρέποντας 41 οχήματα σε υγραεριοκίνηση (LPG) και αντικαθιστώντας οχήματα παλιάς τεχνολογίας με υβριδικά μοντέλα.

Για την επίτευξη περαιτέρω μείωσης των ετήσιων εκπομπών άνθρακα, ο ΔΑΑ σχεδιάζει πρόσθετα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμων, όπως ο εκσυγχρονισμός εξοπλισμού και η βελτιστοποίηση λειτουργίας ενεργειακών συστημάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα