ΟΛΠ: Συμμετοχή στο διαγωνισμό για το Θριάσιο

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 17:33
UPD:17:35

Τη συμμετοχή του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στο διαγωνισμό για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο στις 28/02, που τον προκηρύσσει η ΓΑΙΟΣΕ θυγατρική του ΟΣΕ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Τις σχετικές διαπραγματεύσεις θα της κάνει ο Πρόεδρος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης με άλλα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο ΟΛΠ θα συμμετέχει με ένα ποσοστό 15% στο διαγωνισμό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να γίνει και 20% με τη συμμετοχή της θυγατρικής του εταιρείας «Logistics Ο.Λ.Π. Α.Ε.».

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς έχει δείξει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο, επειδή κάποια στιγμή θα συνδεθεί υπογείως το Θριάσιο όπου βρίσκεται το τρένο, με το Ικόνιο όπου βρίσκονται τα κοντέινερ, με αποτέλεσμα την αύξηση της εμπορευματικής κίνησης που θα προκύψει λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρονται από τη συνδυασμένη μεταφορά (τρένο πλοίο φορτηγό), αλλά και τις υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν και θα παρέχονται στο Κέντρο.

Εν τω μεταξύ, η κινεζική εταιρεία Cosco τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με το εάν θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό για το Θριάσιο.

H Cosco έχει επιδείξει ενδιαφέρον από παλαιότερα για το έργο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θέτει κάποιους όρους.

Υστερα από αλλεπάλληλες αναβολές (αν δεν υπάρξει και άλλη όπως εικάζει η αγορά) ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε η 28η Φεβρουαρίου 2011, και η συμμετοχή της Cosco κρέμεται κυριολεκτικά από «μία κλωστή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα