Σε συγχώνευση προχωρούν Deutsche Boerse και NYSE

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 16:35
UPD:17:20

Σε συγχώνευση προχωρούν οι εταιρείες Deutsche Boerse και NYSE Euronext που διαχειρίζονται το γερμανικό και αμερικανικό χρηματιστήριο, αντίστοιχα, μετά από έκδοση εγκριτικής απόφασης από τα διοικητικά τους συμβούλια.

Η νέα εταιρεία, η οποία θα συσταθεί στο Αμστερνταμ, θα τηρεί δύο κεντρικά γραφεία, ένα στη Φραγκφούρτη και ένα στη Νέα Υόρκη, όπως ήταν αναμενόμενο. Επικεφαλής του νέου οργανισμού τίθεται ο διευθύνων σύμβουλος του NYSE, Ντανκαν Νιντεράουερ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του Deutsche Boerse θα αναλάβει τη θέση του προέδρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι μέτοχοι της Deutsche Boerse θα κατέχουν το 60% της νέας εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της NYSE Euronext θα κατέχουν το υπόλοιπο μερίδιο του 40%. Κάθε μετοχή του NYSE Euronext θα μετατραπεί σε 0,47 μετοχές της νέας εταιρείας συμμετοχών, ενώ η μετοχή της Deutsche Boerse θα μετατραπεί με αναλογία ένα προς ένα.

Η συγχώνευση αναμένεται να επιφέρει συνέργειες της τάξης των 300 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες.

Παγκόσμιος ηγέτης των χρηματιστηρίων

Η συγχώνευση ανάμεσα στα δύο κορυφαία χρηματιστήρια έχει ως αποτέλεσμα τη σύσταση της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης χρηματιστηρίων παγκοσμίως, τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας, η οποία μπορεί να διαχειρίζεται όλα τα χρηματιστήρια του χαρτοφυλακίου της με βάση τη νομοθεσία της εκάστοτε χώρας.

Σημειώνεται ότι η NYSE Euronext διαχειρίζεται τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, Παρισιού, Αμστερνταμ, Βρυξελλών και Λισαβόνας, καθώς και την αγορά παραγώγων NYSE Liffe. Η Deutsche Boerse διαχειρίζεται το χρηματιστήριο αξιών της Φραγκφούρτης και το ήμισυ της αγοράς παραγώγων Eurex. Η χρηματιστηριακή αξία του ανέρχεται στα 10,86 δισ. δολάρια συγκριτικά με την αντίστοιχη των 9,18 δισ. δολαρίων του NYSE Euronext.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, από τη συγχώνευση θα προκύψει ένας παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των παράγωγων προϊόντων και της διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου, καθώς και η μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά για την άντληση κεφαλαίων.

Οι πελάτες του νέου οργανισμού θα απολαμβάνουν προνόμια παγκόσμιας κλίμακας, καινοτομίας, λειτουργικών αναβαθμίσεων και ένα ευρύ φάσμα λύσεων σε επίπεδο τεχνολογίας και πληροφόρησης της αγοράς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η νέα εταιρεία συμμετοχών θα διαθέτει επιχειρήσεις, υποδομές και υψηλόβαθμα στελέχη σε πολλές πόλεις, μεταξύ των οποίων στο Παρίσι, το Λονδίνο και το Λουξεμβούργο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα