Sanofi: Εξαγορά της Genzyme έναντι 20,1 δισ. δολ.

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 09:26
UPD:09:32

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Genzyme κατέληξε η Sanofi-Aventis, θέτοντας τέλος στην πολύμηνη διεκδίκηση της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Genzyme κατέληξε η Sanofi-Aventis, θέτοντας τέλος στην πολύμηνη διεκδίκηση της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας. Το ύψος της συναλλαγής θα ανέλθει τουλάχιστον σε 20,1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας, οι μέτοχοι της Genzyme θα λάβουν 74 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά. Θα λάβουν επίσης ειδικά δικαιώματα, τα οποία τους δίνουν τη δυνατότητα λήψης πληρωμών έως 14 δολαρίων ανά μετοχή ανάλογα με τις πωλήσεις του πειραματικού φαρμάκου της Genzyme, Lemtrada, και τα επίπεδα παραγωγής άλλων δύο σκευασμάτων.

Με την εξαγορά της Genzyme, η Sanofi-Aventis αποκτά πρόσβαση σε μια σειρά φαρμάκων για σπάνιες ασθένειες.

«Η συμφωνία με την Genzyme είναι σε αντιστοιχία με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας και δημιουργεί σημαντική μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi, Κρις Βιχμπάχερ.

Σημειώνεται ότι η προσφορά εμπεριέχει premium 48% στην τιμή της μετοχής της Genzyme (49,86 δολάρια), προτού μεταδοθεί η είδηση στις 2 Ιουλίου ότι η εταιρεία ίσως να είναι στόχος εξαγοράς της Sanofi.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε την προσφορά ύψους 69 δολαρίων ανά μετοχή, ή 18,5 δισ. δολαρίων σε μετρητά, στις 29 Αυγούστου, ενώ υπέβαλε επιθετική προσφορά στις 4 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα