Δράση 80 δισ. ευρώ για τις ΜΜΕ προωθεί η Κομισιόν

Α. Ταγιάνι: Τα γραφειοκρατικά εμπόδια μειώνουν την ανταγωνιστικότητα
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 12:19

Τη διάθεση 80 δισ. ευρώ σε ευρωπαϊκές μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις μέσω δράσης που θα στοχεύει στην στήριξη της ανάπτυξης, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας Α. Ταγιάνι.

Τη διάθεση 80 δισ. ευρώ σε ευρωπαϊκές μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις μέσω δράσης που θα στοχεύει στην στήριξη της ανάπτυξης, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας Α. Ταγιάνι, απαντώντας σε σχετική παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου.

Ο κ. Ταγιάνι χαρακτήρισε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις «σπονδυλική στήλη της πραγματικής οικονομίας και τον πιο σημαντικό πόλο ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας».

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του κ. Παπανικολάου σχετικά με τις δυσκολίες που θέτει η γραφειοκρατία στην ίδρυση μιας επιχείρησης (στην Ελλάδα απαιτούνται 15 μέρες όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνά τις 10, ενώ σε πολλές περιπτώσεις όπως το Βέλγιο απαιτείται μόλις 1,5 μέρα) αναγνώρισε πως τα γραφειοκρατικά εμπόδια μειώνουν την ανταγωνιστικότητα των κρατών μελών.

Εκανε γνωστό επίσης ότι θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα κράτη-μέλη όπου θα συζητήσει με τους ηγέτες των χωρών την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ομοιόμορφου επιχειρηματικού πλαισίου στην Ευρώπη και την περαιτέρω ενίσχυση της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα εξήγγειλε την στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κατασκευών μέσω πρότασης για μείωση της φορολογίας στον τομέα αυτό, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεση της Επιτροπής να προχωρήσει στην ίδρυση γραφείου ενημέρωσης και υποστήριξης σε Κίνα και Ινδία προκειμένου να ενημερώνονται οι επιχειρηματίες των κρατών αυτών για τις δυνατότητες επένδυσης στην Ευρώπη.

Σε δήλωσή του με αφορμή την τοποθέτηση του Επιτρόπου, ο κ. Παπανικολάου σημείωσε ότι η Ευρώπη ρίχνει το βάρος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «την ώρα που στην Ελλάδα τα λουκέτα, ιδίως σε αυτή την κατηγορία, πέφτουν βροχή». «Ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας χωρίς τη στήριξη της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας δεν νοείται», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα