Κίνα: Φρένο στο κάπνισμα επί της οθόνης

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 12:25
UPD:12:27

Την τελευταία δεκαετία, η κινεζική κυβέρνηση έχει εκπονήσει μια δυναμική εκστρατεία κατά του καπνίσματος, το οποίο συνδέεται με τον θάνατο ενός εκατομμυρίου Κινέζων ετησίως.

Φρένο στο κάπνισμα «επί της οθόνης» προσπαθεί να βάλει το Πεκίνο, σε μια ύστατη προσπάθεια να περιορίσει το κάπνισμα στη χώρα, όπου παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός καπνιστών παγκοσμίως.

Η κυβερνητική οδηγία αφορά στις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές και υποδεικνύει στους συντελεστές να περιορίσουν τις σκηνές στις οποίες καπνίζουν οι ηθοποιοί στο απολύτως απαραίτητο.

Επίσης, οι ταινίες ή οι εκπομπές δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνουν σκηνές με ανηλίκους που καπνίζουν ή με ηθοποιούς που καπνίζουν σε δημόσια κτήρια ή άλλους χώρους όπου απαγορεύεται το κάπνισμα.

Η εν λόγω οδηγία, πάντως, δεν αφορά στις ξένες παραγωγές που εισάγονται στη χώρα. Την τελευταία δεκαετία, η κινεζική κυβέρνηση έχει εκπονήσει μια δυναμική εκστρατεία κατά του καπνίσματος, το οποίο συνδέεται με τον θάνατο ενός εκατομμυρίου Κινέζων ετησίως.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα