Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 08:28

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προχωρεί σχεδιασμός για αξιοποίηση περιουσίας".

"Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι απολύτως αναγκαία για την αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας χθες στη Βουλή, όπου οι εντάσεις ανέβηκαν, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης".

ΕΞΠΡΕΣ: "«Πίεση» για άρση εμποδίων στο χονδρεμπόριο τροφίμων".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για διασφάλιση της ελεύθερης εγκατάστασης των χονδρεμπόρων τροφίμων ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απειλώντας με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το σχέδιο για τα 50 δισ. Συμβάσεις παραχώρησης και τιτλοποιήσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρεαλιστικό χαρακτήρισε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Δυνητικές επενδύσεις 66 δισ.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μέσα στον ορυμαγδό που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες για τον στόχο των 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις με ορίζοντα το 2015, με τη συζήτηση και τη σύγκρουση να έχει περιορισθεί στην αξιοποίηση δημόσιας γης, χθες ήλθε η Eurobank, η οποία σε ειδικό report ανοίγει την κουβέντα μιλώντας πέρα από αποκρατικοποιήσεις και για πραγματικές επενδύσεις, ανεβάζοντας τον στόχο στα 66 δισ. ευρώ!".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα