Σε υψηλό 2,5 ετών η τιμή του Brent

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 10:13
UPD:10:55

Σε υψηλό 2,5 ετών σκαρφάλωσε σήμερα η τιμή του Brent, ξεπερνώντας προς στιγμήν τα 104 δολάρια το βαρέλι, καθώς η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν προκάλεσε ανησυχίες για πιθανή επέκταση της κρίσης στη Μέση Ανατολή http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1934997 .

«Το Βrent κινείται ανοδικά και ανάλογα με τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν από τις ΗΠΑ απόψε, θα μπορούσε άνετα να φτάσει τα 105 δολάρια μέσα στην ημέρα», σχολίασε αναλυτής της χρηματιστηριακής Newedge.

Στις 09:59 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent ενισχυόταν κατά 12 σεντς στα 103,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 11 σεντς στα 84,88 δολάρια το βαρέλι.

Η προσοχή θα στραφεί αργότερα σε μια σειρά οικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα οποία αναμένεται να προσφέρουν νέες ενδείξεις για την πορεία ανάκαμψης του μεγαλύτερου παγκοσμίως καταναλωτή ενέργειας.

Μεταξύ των στοιχείων που θα ανακοινωθούν είναι ο εβδομαδιαίος αριθμός αιτήσεων για επίδομα ανεργίας και ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον μήνα Ιανουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα