Σταθερά ανοδική η πορεία του Τόκιο

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 10:54

Κέρδη για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε στις 10.836,64 ενισχυμένος κατά 0,3%.

Κέρδη για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε στις 10.836,64 ενισχυμένος κατά 0,3%. Στις 974,14 μονάδες έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος σημείωσε άνοδο 0,7%.

Το ιαπωνικό χρηματιστήριο ανήλθε στα υψηλά εννιάμισι μηνών χάρη στα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και την έντονη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων παγκοσμίως που ενθάρρυναν τους ξένους επενδυτές να στραφούν στο Τόκιο.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια εκτός του ιαπωνικού έχουν καταγράψει συνολικά πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων από την αρχή του έτους, κυρίως εξαιτίας των ανησυχιών για άνοδο του πληθωρισμού και των αναμενόμενων αυξήσεων των επιτοκίων στην Κίνα.

«Το Τόκιο δεν εμπεριέχει σήμερα αυτούς τους κινδύνους», σχολιάζει ο Μασανάγκα Κόνο από την Amundi Japan, ο οποίος προσέθεσε ότι «όσοι έχουν πολύ περιορισμένες τοποθετήσεις στις ιαπωνικές μετοχές ή δεν έχουν επενδύσει καθόλου στην Ιαπωνία συνεχίζουν να αγοράζουν».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα