«Εξωπραγματικά» τα περί 600 δισ. ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 11:31

Υπερβολικό και εξωπραγματικό χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς το ποσό των 600 δισεκατομμυρίων ευρώ στο οποίο φέρεται να ανέρχεται το ύψος των καταθέσεων που έχουν Έλληνες στην Ελβετία, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Υπερβολικό και εξωπραγματικό χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς το ποσό των 600 δισεκατομμυρίων ευρώ στο οποίο φέρεται να ανέρχεται το ύψος των καταθέσεων που έχουν Έλληνες στην Ελβετία, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Το ποσό το οποίο αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν επιβεβαιώνεται από καμία αξιόπιστη πηγή, πρόσθεσε ο κ. Κουσελάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδη.

Ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι η τάση φυγής καταθέσεων στο εξωτερικό, που παρατηρήθηκε το 2010, έχει ανακοπεί, καθώς δεν επαληθεύθηκαν τα σενάρια περί χρεοκοπίας της χώρας.

Ο κ. Κουσελάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι κανένα από τα σενάρια αυτά δεν θα επαληθευθεί, γιατί η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότησή της από το μηχανισμό στήριξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα